Uitkomsten onderzoek: Vivalib bewoners voelen zich veilig en onafhankelijk + Provada

6 juni 2018 08:35 Gepubliceerd door

Langer thuis wonen?

De student Y Lindeborg van Techniek College Rotterdam , opleiding “Human technology”, heeft in opdracht van Woonstad Rotterdam een onafhankelijk gebruikersonderzoek uitgevoerd onder de eerste Vivalib bewoners. Doel was te achterhalen hoe tevreden men is en hoe gebruiksvriendelijk men de appartementen vindt. Voor ons als team van Vivalib Nederland best even spannend. In Frankrijk is Vivalib immers een “proven concept”, maar wat zouden die kritische Nederlanders er nu van vinden? Maar de resultaten mogen er zijn!

De eerste bewoners geven allemaal aan dat ze het Vivalib appartement prettig en gebruiksvriendelijk vinden. Men vindt het appartement voldoende ruim. En ondanks dat men het ‘niet zo op techniek heeft’  levert het hen toch ongemerkt dagelijks gemak. Het feit dat er nu al een aantal voorzieningen worden geboden voor comfort nu maar die ook wat kunnen betekenen voor later als de situatie zich voordoet, vinden ze een prettig idee. Zo wordt niet elke noodknop gebruikt, maar de bewoners weten wel dat het werkt.

De belangrijkste hoofdconclusies van het onderzoek luiden: de bewoners voelen zich veilig  en onafhankelijk en geven aan dat ze in deze woning langer zelfstandig kunnen blijven wonen.  Ook voor de kinderen en eventuele mantelzorgers geeft dat een gerust gevoel.

Mooie uitkomsten dus.

Ook voor de initiatieven waar we voor verschillende partijen als corporaties, ontwikkelaars en beleggers aan werken. Meer weten?

Neem gerust contact op of tot ziens op de Provada?

 

Gecategoriseerd in :,

Vivalib

Commententaren zijn gesloten.