De eerste Vivalib woningen in Nederland

10 maart 2016 23:34 Gepubliceerd door

Lekker leven,  een fijne woning en langer thuis voor iedereen

Veel mensen moeten en willen zolang mogelijk thuis blijven wonen. Zeker nu  verzorgingshuizen sluiten en de vergrijzing toeneemt, wordt de noodzaak hiertoe nog groter.  Een gelijkvloerse woning, traplift of een domotica- oplossing alleen is echter niet genoeg. Bouwbedrijf Van Wijnen en Woonstad Rotterdam realiseren de eerste Vivalib woningen.

Vivalib, evolutief wonen en langer thuis.

In Frankrijk is Vivalib®  is een woonconcept voor langer zelfstandig wonen ontwikkeld en inmiddels daar breed omarmd door zowel de sociale als de vrije markt en overheid. We zijn in Rotterdam gestart om te kijken of dit een geschikte oplossing voor de Nederlandse situatie kan zijn, en ondersteund door de gemeente, op zoek gegaan naar partijen die dit mogelijk willen realiseren. Met trots kunnen wij melden dat dit gelukt is!  De eerste woningen zijn inmiddels een feit. Samen met onze partners presenteren wij op 10 maart Vivalib, evolutief wonen en langer thuis en de eerste projecten in Nederland: een koopwoning in Voorburg samen met Van Wijnen en de eerste sociale huurwoningen in Rotterdam, in opdracht van Woonstad Rotterdam.

Vivalib is het innovatieve woonconcept dat mensen in staat stelt om zo lang mogelijk en actief in hun eigen omgeving prettig te wonen én ouder te worden. De eigentijdse appartementen zijn zo ontworpen dat ze nu al veel comfort bieden, connected zijn met een serviceplatform en daarnaast mee kunnen groeien met de veranderende behoeften van de ouder wordende mens. Dit noemen we evolutief wonen. Men kan dus services en zorg bijschakelen naar behoefte zonder verdere aanpassingen in de woning.    Een fijne woning en langer thuis!

Eerste Vivalib woningen in Nederland

 

Programma 10 maart

In Voorburg is de eerste opening van de eerste Vivalib woning in Nederland. Deze woning is gerenoveerd door bouwbedrijf Van Wijnen, in opdracht van een huisartsenechtpaar voor hun moeder.

Openingsprogramma

 • Huisarts Koster en zoon van bewoner aan het woord
 • Presentatie en film over Vivalib in Nederland
 • Korte toelichting door:
  • Laurens Timmers, Accountmanager Woningbouw& Care Hager
  • Miranda van der Made, Commercieel projectmanager De ZorgCentrale.nl
  • Muriel Dunoyer, President Vivalib Frankrijk
  • Maria Molenaar, Voorzitter Raad van Bestuur Woonstad Rotterdam
  • Michiel Kint, Commercieel directeur Van Wijnen West
 • Officiële opening eerste Vivalib woning met rondleidingen

Team Vivalib Nederland,
Experts in evolutief wonen en langer thuis

Rob Hagens
Annelies Lammers
Peter de Regt

 

 

Gecategoriseerd in :

Vivalib

Commententaren zijn gesloten.