Diverse projecten

Vivalib is in Frankrijk opgezet en inmiddels bekroond met het beste product om senioren tot op hoge leeftijd zelfstandig te laten wonen. Inmiddels wordt  Vivalib bij duizenden woningen toegepast. Vivalib Nederland zet dit concept op in ons land.  We zijn inmiddels gestart met diverse projecten en locaties in diverse gemeenten over heel Nederland voor investeerders, corporaties en bouwbedrijven.

De eerste projecten:

Van Wijnen-Voorburg

In Voorburg is de eerste Vivalib woning inmiddels opgeleverd. Deze is gerenoveerd door aannemer Van Wijnen in opdracht van twee huisartsen voor hun moeder.

Woonstad Rotterdam

In Rotterdam realiseren we in de bestaande bouw 10 woningtypes in diverse complexen in opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Daarmee ontwikkelen we gezamenlijk een betaalbaar, schaalbaar concept en proces. Woonstad is daarmee de eerste corporatie in Nederland!

Moordrecht- koopappartementen De Rank

In Moordrecht worden Vivalib appartementen gerealiseerd in project de Rank in samenwerking met aannemer Van Wijnen en de gemeente Zuidplas. Als aantrekkelijk woningaanbod en als oplossing voor het  verdwijnen van klassieke senioren huisvestingsmogelijkheden in een dorpse omgeving. Naast toekomstbestendige appartementen ondersteunen we in de koopbegeleiding.

Scheveningen appartementencomplex aan zee

In Scheveningen,de Zuid biedt MRP development voorheen ASR een opmaat Vivalib aanbod aan kopers in een appartementencomplex aan zee.  Daarbij vertalen we Vivalib in de verschillende woningtypes maar ondersteunen we ook in koopbegeleiding proces.

Syntrus Achmea- toekomstproof appartementen

Met Syntrus Achmea  onderzoeken we de haalbaarheid van Vivalib appartementen zowel bij nieuwbouw als transformatie in diverse projecten.

Staedion- tranformatie tot sociale huur seniorenwoningen

Voor woningcorporatie Staedion integreren we Vivalib bij een transformatie van bedrijfsruimten naar woningen.

Woonpartners Midden Holland – levensloopbestendig appartementencomplex

Woonpartners Midden Holland  vindt het van groot belang  dat mensen zo lang  mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Vandaar dat Woonpartners in haar nieuwbouwplannen veel levensloopbestendige woningen realiseert. Een mooi voorbeeld is het plan om samen met de gemeente Zuidplas de nieuwbouw in Nieuwerkerk aan den IJssel aan te grijpen om er toekomstbestendige,  levensloopgeschikte appartementen te realiseren. Het Vivalib concept biedt daar een goed antwoord op en de slaagkansen worden nader onderzocht.

Vidomes- voorsorteren sociale huur woningen voor senioren in Rijswijk, Delft, Zoetermeer

Met woningcorporatie Vidomes selecteren we de eerste complexen voor renovatie waar duurzaam renoveren en langer thuis samen gaan.

En nog vele andere projecten en initiatieven.

  • Voor corporaties onderzoeken bij welke complexen in de bestaande bouw het Vivalib- concept kan worden toegepast. Zo hebben we inmiddels een transformatie-, renovatie- en mutatievarianten ontwikkeld. Niet alleen in recente bouw maar ook in complexen uit de jaren ’60 hebben we al diverse voorbeelden.
  • Om transities in de zorg, vergrijzing en langer thuis wonen is veel te doen. Maar van visie tot uitvoering is vaak een lang proces. Voor gemeenten en andere stakeholders verzorgen we daarom interactieve sessies en kort traject om zo  tot de juiste mindset te komen, bruggen worden geslagen  en tot een versneld programma met partijen in het veld te komen.
  • Proeftuin zorgtechnologie en domotica. Inmiddels zijn we ook gevraagd om te adviseren bij de nieuwbouw van 400 zorg appartementen in opdracht van de OCMW het Sociaal huis in Mechelen België , een uitdagend proces. We zijn begonnen met het organiseren van een Laboratorium waarin de bewoners , professionals en mantelzorgers uiteindelijk zelf bepalen hoe het zorgtechnologie systeem eruit komt te zien. De proeftuin is geslaagd en levert vele inzichten voor twee nieuwbouwlocaties met circa 400 woningen voor diverse doelgroepen.
  • Met Urbannerdam  uit Rotterdam voeren we gesprekken om drie projecten samen te realiseren in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap voor senioren in drie steden. Het gaat om projecten in Maastricht, Harmelen en Kamerik.
  • Met Pasaan hebben we de nieuwe versie van een verplaatsbare mantelzorgbungalow ontwikkeld met name voor het platteland of in grote achtertuinen. De eerste wordt binnenkort geplaatst op de Veluwe.
  • Inmiddels hebben we met verschillende grote en middelgrote ontwikkelaars locaties en projecten over heel Nederland in onderzoek om mogelijk het Vivalib te integreren voor het middensegment, commerciële huur en koop.
  • o.a.  in Den Haag, Zuidplas, Leidschendam-Voorburg, Diemen, Rijswijk, Amsterdam, Arnhem, Enschede, Zutphen, Nijmegen, Gorinchem, Dordrecht, Bodegraven,Waalwijk en Roosendaal.
  • Binnenkort met u?